Rímskokatolícky kostol sv. Martina
Kostol sa nachádza na Hlavnej ulici v hornej časti obce. Bol postavený v roku 1822 a nahradil dovtedajšiu drevenú verziu. V roku 1922 bol opravovaný a v tom istom roku bola vykonaná posviacka nového zvonu, ktorý bol zakúpený v Malých Gejorciach na Podkarpatskej Rusi. Až do roku 1997 sa v ňom slúžili všetky bohoslužby. V dnešnej dobe sa tam svätá omša koná len raz ročne a to na sviatok sv. Martina. Veriaci sa v tomto chráme stretávajú aj v časoch májových a októbrových pobožností .Táto nádherná historická pamiatka je dominantou, ktorá zdobí našu obec a je pýchou všetkých občanov Fričkoviec.

 Star kostol   kostol-sv-martina

 

Rímskokatolícky kostol Ružencovej Panny Márie
Keďže kostol sv. Martina pri zväčšujúcom sa počte obyvateľov už kapacitne nestačil, začali veriaci na čele s duchovným otcom Jánom Laudom na konci osemdesiatych rokov uvažovať o novom, väčšom chráme. Jeho stavba začala v apríli 1991. Veriaci sa zapájali finančne, organizovali sa brigády a nad celou stavbou držal ochrannú ruku po odchode duchového otca Jána, duchovný otec Ladislav Franc. Tento kostol je postavený v modernom štýle, jeho súčasťou je aj dom smútku, sakristia, WC, spovedelnica, miestnosť pre matky s deťmi. Celý objekt je riešený jednopodlažne a je amfiteatrálneho charakteru s dominantnou vežou. Kostol bol vysvätený dňa 28. júna 1997 arcibiskupom Alojzom Tkáčom a nachádza sa v dolnej časti obce, na ulici Osikovská neďaleko autobusovej zastávky.

  Nov kostol   kostol-ruzencovej-panny-marie   Fatimsk Panna Mria

 

Historická pivnica
Tento zaujímavý objekt sa nachádza v severnej časti obce. Je to kamenná klembovitá stavba s vnútornými rozmermi 22 x 4m. Jej vznik sa datuje na obdobie 17. – 18. storočia a pôvodne mala slúžiť ako sklad vín prevážaných z Maďarska do Poľska. Na tomto objekte bol zrealizovaný archeologický výskum a je zapísaný do zoznamu národných kultúrnych pamiatok. 

historicka-pivnica   historicka-pivnica   Pivnica   

NKP Pivnica 2

 

Lyžiarsky vlek Fričkovce
Lyžiarske stredisko sa nachádza v severozápadnej časti našej obce Fričkovce, v nadmorskej výške 580 – 610 metrov. Je vhodné najmä pre začínajúcich lyžiarov a rodiny s deťmi. V strede svahu s dvoma zjazdovkami s dĺžkou asi 300 metrov je vlek s prepravnou kapacitou 500 osôb/hodinu. Okrem denného lyžovania ponúka stredisko i večerné lyžovanie. Bezplatné parkovisko sa nachádza vo vzdialenosti do 50 m. Návštevníci majú možnosť občerstvenia v bufete.

lyziarsky-vlek-frickovce   lyziarsky-vlek-frickovce   lyziarsky-vlek-frickovce

 

Čergov
Vo Fričkovciach si na svoje prídu aj milovníci turistiky. Naša obec sa rozprestiera na upätí pohoria Čergov, ktoré milovníkom prírody ponúka krásnu prírodu a sieť rôznych turistických trás. Z jeho hrebeňov je nádherný pohľad na Vysoké Tatry, Levočskú vrchovinu a Slanské vrchy. Na najbližšie sedlo - Chata Čergov (920 m n. m.) -  sa možno z obce dostať po žltej značke peši za 1.30 hod. (4,5 km). Ďalšie sedlo - Lysá (1020 m n. m.) - je od nás vzdialené asi 9 km (3 hod. peši). Tieto trasy sú vhodné aj pre cykloturistov a v ich okolí si prídu na svoje aj vášniví hubári. Nádherné lesné prostredie je využívané veľkým množstvom turistov nielen v letnom období, ale aj v zime. Z obce sa dá na Čergov dostať aj bežkami po viacerých trasách. Každý milovník prírody, ktorý okúsi čaro tohto lesa odchádza z neho naplnený radosťou s pocitom dokonalého oddychu a vracia sa doň rád.

Foto-Cergov   Foto-Cergov   Foto-turisticke-znacenie-cergov